011 / 40 44 770

Najčešće postavljana pitanja

Naš proizvod je web rešenje za vaše poslovanje preko web-a. Mi smo specijalizovani za pružanje usluga poslovnim korisnicima i naša rešenja će pomoći vašem poslovanju da poraste.

Content managment system, odnosno sajt na kome možete sami menjati sadržaj.

Ne. WordPress je zaista poznat kao bloging platforma, ali on je pre svega CMS (content managing system) i može imati različite primene.

Ne. Nije u pitanju nikakav site builder ili automatska izrada sajta. Vaš sajt postavljaju i prilagođavaju naši programeri specijalizovani za poslovna rešenja.

Pre svega ćemo vam registrovati domen po vašoj želji, dobićete neograničen hosting na godinu dana, instaliraćemo vam WordPress CMS, implementiraćemo temu prema vašoj želji, instaliraćemo i konfigurisati komplet dodataka koji su provereno pouzdani i najbolji za ono što je vama potrebno. Zatim ćemo vam otvoriti email adresupostaviti podatke vaše firme na sajt, srediti izgled sajta (header, footer, sidebar),ubaciti slike i tekst koji nam dostavite (5 strana).

Nema problema, postavićemo ih.

Mi se bavimo internetom i podrškom za poslovne korisnike. Korišćenjem WordPress-a i proverene grupe jako prilagođenih dodataka mi smo u stanju da za kratko vreme postavimo sajt za vas i ponudimo vam nivo usluge kakav bi ste normalno platili nekoliko puta više. Dakle, naša tajna je u brzini, ipak ne želimo da zavaravamo svoje klijente i naplaćujemo nerealnu cenu ove usluge.

Ništa, postavljanje sajta plaćate jednokratno. Ukoliko koristite naš hosting, sledeće godine plaćate samo trošak vašeg hosting paketa i domena. Ukoliko koristite neki drugi hosting, sledeće godine plaćate drugom provajderu njegov hosting paket.

Kada platite predračun koji dobijete od nas pozvaće vas naše kolege iz prodaje kako bi nam dali podatke koji su nam potrebni za izradu sajta. Neki od podataka su: vaši lični podaci, podaci vaše firme, logo firme (ako ga imate), opis čime se bavite, vaš broj telefona/fax-a i slično, zatim tekst i slike (o vama ili firmi, slike proizvoda ili slike poslovnog prostora, opisi vaših proizvoda ili usluga i slično…).

Da, ali nećemo krenuti sa postavljanjem sajta sve dok ne dobijemo sve potrebne elemente. Da bi smo bili u stanju da držimo ovako nisku cenu usluge za nas je jako bitna dobra organizacija i ne smemo dozvoljavati kršenje procesa izrade sajta.

Da. Možete prebaciti sajt u svakom trenutku gde želite. Imajte u vidu da tada gubite neograničen hosting i da ste ograničeni parametrima druge hosting kompanije. Ukoliko ne znate kako to da uradite, mi ćemo to uraditi za vas (dodatno se plaća usluga). Hosting mora zadovoljavati osnovne uslove potrebne za instalaciju CMS-a.

Da. Cena je ista. Daćete nam parametre vašeg hostinga i mi ćemo postaviti vaš novi sajt na vaš hosting. Hosting mora zadovoljavati osnovne uslove potrebne za instalaciju WordPress CMS-a.

Mi pružamo uslugu instalacije i prilagođavanja WordPress CMS-a vašim potrebama. Konfigurisaćemo CMS i dodatke tako da možete odmah krenuti sa poslovanjem. Postavićemo temu, srediti izgled sajta i postaviti tekst i slike. Nakon što vam predamo sajt na korišćenje vi ga preuzimate i sami ste odgovorni za njegovo zdravlje. – za njegov rad. Kada preuzmete sajt, od nas nadalje imate samo besplatnu podršku za hosting. – Nakon preuzimanja sajta, besplatna podrška se odnosi na održavanje vašeg hosting paketa.

WordPress CMS je napravljen tako da sami možete dodavati nove članke (tekst i slike) i održavati sajt sa osnovnim poznavanjem interneta. Dakle, nije potrebno da budete ekspert ili programer da bi ste vodili sajt. Ukoliko negde zastanete i treba vam pomoć naša Profi podrška je tu.

Dokle god imate hosting kod nas, imate besplatnu podršku za hosting vašeg sajta. Mi vaš sajt backup-ujemo jednom nedeljno i ako nešto pokvarite mi ćemo ga vratiti iz arhive besplatno. Ako imate bilo kakav problem sa hostingom mi ćemo vam pružiti besplatnu podršku, ako imate neki problem sa sajtom možete koristiti naš paket „Profi podrške“.

To je plaćena podrška. Ukoliko negde zapnete sa sajtom, naš tim za podršku će vam pomoći. Cena je 60€ na sat, stim što je minimalna cena 15€ po intervenciji.

WordPress vam omogućava da bez prevelikog stručnog znanja sami menjate sadržaje i vršite osnovne funkcije sajta. Ipak, ponekad vam je potrebna pomoć jer ne želite da se bavite programiranjem već svojim poslom i tada je ovo najbolje rešenje za vas.

– Izašla je nova verzija WordPress-a i ne znate kako da uradite upgrade, mi ćemo to uraditi.

– Videli ste interesantan dodatak i imate problem da ga instalirate, mi ćemo to uraditi.

– Hakeri su vam postavili virus, a ne želite da ga vratimo celog iz arhive jer ste u međuvremenu nešto dodali novo. Mi ćemo probati da vam pomognemo.

– Želite izmenu zaglavlja (headera) ili promenu podataka, a ne znate kako – mi ćemo to.

– Imate nove slike i želite da postavite posebnu galeriju, ali ne znate kako – mi smo tu.

– Želite da pošaljete newsletter na 8.000 adresa svojih korisnika – nema problema.

Dovoljno je da objasnite svoj problem putem tiket-a. Naša prodaja će vas kontaktirati i dati vam okvirnu cenu za rešenje vašeg problema.

Da. Naše rešenje je konfigurabilno i napravljeno da prati vaše poslovanje što znači da vi vremenom možete menjati sajt i dodavati funkcije koje su vam potrebne. Evo, najčešćih dodataka:

1. Poseban dizajn – ukoliko vam se ne dopada nijedno od ponuđenih dizajn rešenja ili želite da izmenite neku od njih – nema problema. Pošaljite nam primer sajta koji vam se dopada i mi ćemo napraviti poseban dizajn za vas. Cena 300€ jednokratno.

2. Web shop – želite da prodajete proizvode ili usluge sa svoga sajta i da imate naplatu kreditnim karticama. Cena 300€ jednokratno.

3. Dodavanje novih strana – ukoliko želite možemo vam naknadno nakon završetka sajta dodati strane koje želite. Cena 40€ jednokratno za 5 strana.

4. Profi podrška – potrebna vam je bilo kakva podrška, a ne želite da se bavite programiranjem ili angažujete svoje programere. Nema problema, mi smo tu. Cena 60€ na sat, minimalna cena po intervenciji 15€.

Da. Domen je u potpunosti u vašem vlasništvu, i možete poslati zahtev za promenu DNS zapisa u svakom trenutku.

Ne. WordPress je zaštićen GPL licencom i kao takav se ne može prodavati. Mi prodajemo hosting i uslugu postavljanja i prilagođavanja WordPress-a prema vašim potrebama, kao i prateću podršku za hosting.

Ne. Teme se ne mogu kupiti pojedinačno. U našoj ponudi se nalazi više dizajn tema i one takođe potpadaju pod GPL licencu. Neke od njih su besplatne za preuzimanje sa interneta, i kao takve se mogu koristiti u komercijalne svrhe, dok je za druge teme plaćena developer licenca. U oba slučaja temu dobijate kao sastavni deo sajta.

Da, ako prekršite uslove korišćenja hosting paketa ili ako ne izmirite obaveze plaćanja naše usluge, sajt odlazi u suspenziju.

Da. Cena je ista. Daćete nam parametre vašeg hostinga i mi ćemo postaviti vaš novi sajt na vaš hosting. Hosting mora zadovoljavati osnovne uslove potrebne za instalaciju WordPress CMS-a.

Nema problema, izrada posebnog dizajna prema vašoj želji spada u Profi podršku – cena usluge je 300€.

U okviru WordPress-a postoji mogućnost da sami izvršite update, medjutim mi ne garantujemo rad svih dodataka i izgleda nakon update-a. Ono što garantujemo je funkcionalnost i izgled sajta pri kupovini. U sklopu usluga Profi-Podrške se nalazi upgrade sajta, dodataka i izgleda. Možete više saznati ovde.

Nema problema. U sklopu naše Profi-Podrške možete zatražiti instalaciju dodatka, što se dodatno naplaćuje.

Vaš sajt će imati redovan backup, koji možemo da vratimo za 30 min. Druga opcija je da samo očistimo strane koje sadrže maliciozne skripte, bez vraćanja sajta iz backup-a, što spada u uslugu Profi-Podrške koja se dodatno naplaćuje.

Za postavljanje sajta je potrebno oko 24h od momenta kada nam dostavite sav potreban materijal. Ukoliko već imate svoj domen koji želite da usmerite ka sajtu koji vam uradimo, potrebno je da se promene DNS podešavanja, što će trajati još 24h.

Naš paket obuhvata neophodnu dokumentaciju kao i selekciju najboljih WordPress tutorijala. Svaka tema je podržana support sistemom provajdera teme. Pomoć svakako možete dobiti u okviru profi podrške. Na vaše pitanje ćemo odgovoriti u toku dva radna dana od momenta postavljanja istog. Ukoliko zatražite profi podršku ona će istražiti i ispraviti sve funkcionalne probleme vezane za izgled i dodatke koje ste dobili od nas. Za izgled i dodatke koje ste sami dodali i instalirali nismo odgovorni. Upgrade, dalje izmene kao i konflikti sa dodacima van ove instalacije takođe su izvan naše odgovornosti. Zapamtite da naš paket dolazi sa garancijom da će vam novac biti vraćen u roku od 15 dana od završetka sajta ukoliko niste zadovoljni.

Da, ukoliko želite da mi promenimo temu za vas, navedite nam koju temu želite i mi ćemo je postaviti za vas.

Mi se staramo da u svojoj ponudi imamo najbolja dizajn rešenja od najpoznatijih provajdera WordPress tema. Nove teme dodajemo svakog meseca, pažljivo ih biramo i proveravamo kako bi vam ponudili najkvalitetnije. Međutim ukoliko nijedna od ponuđenih tema nije odgovarajuća za vas možete nas kontaktirati i pronaćićemo način da instaliramo temu koju želite.

Svaki naš paket ima garanciju da će vam novac biti vraćen u roku od 15 dana od momenta kada je sajt gotov i predat vama na korišćenje. Ako vam se vaš novi sajt ne sviđa pozovite nas ili pošaljite email u roku od 15 dana, sajt ćemo vam automatski deaktivirati i vratiti ceo iznos koji ste uplatili za izradu sajta. (Napomena: ukoliko je za vas urađena registracija domena, od iznosa koji ste uplatili za izradu sajta biće oduzet iznos koji je bio potreban da se domen registruje).

Ne, izrada sajta je jednokratna usluga. Jedino što obnavljate su hosting i domen koji se obnavljaju jednom godišnje.

Ne morate, svakako imate mogućnost prelaska na manji i jeftiniji paket. Prve godine svakako dobijate besplatno naš najveći i najbolji hosting paket ali niste u obavezi da obnovite taj isti paket sledeće godine već jednostavno možete preći i na neki manji paket. Za godinu dana svakako možete ispratiti rad sajta i koliko resursa troši.

Svi paketi na našem sajtu podrazumevaju izradu sajta u WordPressu, obzirom da imamo višegodišnje iskustvo u radu sa WordPress-om. Ukoliko vam je potrebna izrada sajta u drugom CMS-u, kontaktirajte nas kako bismo vam dali najbolji savet.

* Pisanje, prevođenje ni prekucavanje tekstova
* Kupovinu fotografija
* Obradu fotografija i video materijala
* Izradu banera
* Grafički dizajn logotipa
* Unos materijala van obima koji je obuhvaćen
* Linkovanje sajta sa drugih sajtova
* Kreiranje Google Adwords-a kampanja
* Otvaranje Facebook strana i drugih naloga
* Ništa što nije definisano cenom paketa

Svidja vam se ovo što ste videli do sad?Naručite odmah