011 / 40 44 770

Kako odabrati hosting za WordPress sajt

Kako odabrati hosting za WordPress sajt

Date Posted - 27th Sep 2013 |  Category - Blog

Najbolji web hosting za WordPress blogove
Dakle, napravili ste svoj blog i sada želite da pronađete najbolju web hosting uslugu.
Koji su to vrlo bitni faktori koje treba razmotriti pre nego što donesete konačnu odluku? Evo nekih saveta o čemu treba da vodite računa prilikom ovog procesa.

Pouzdanost

Stavili smo ovu stavku na vrh liste prioriteta jer je pouzdanost web hosting provajdera najvažnija prilikom izbora. Vi naravno ne želite da koristite hosting usluge provajdera koji ne posluje kako treba i nije u mogućnosti da obezbedi da vaš blog uvek bude dostupan na globalnoj mreži. Jer i vi, kao vlasnik bloga i njegovi posetioci bivaju vrlo isfrustrirani ukoliko ne mogu da mu pristupe kada god požele. To takođe utiče i na rangiranje vašeg bloga na pretraživačima.Dakle, proverite indeks pouzdanosti izabranog web hosting provajdera, čitajte kritike stručnjaka o tom provajderu, kao i utiske korisnika na forumima. Sve to će vam pomoći da shvatite koliko je izabrani provajder pouzdan.

Brzina učitavanja

Još jedan faktor koji utiče na rangiranje vašeg bloga na pretraživačima. Jer, indeksirane lokacije na pretraživačima uglavnom zauzimaju sajtovi visokog kvaliteta, odnosno lokacije koje se brzo učitavaju, a imaju jedinstven i koristan sadržaj.
Brzinu servera u većini slučajeva možete testirati na vrlo jednostavan način – učitavanjem nekog sajta koji koristi usluge hostinga tog provajdera. Ukoliko želite još više da saznate o brzini učitavanja servera, predlažem vam da na raznim forumima pronađete iskustva korisnika usluga tog web hosting provajdera.
Ponekad se može desiti da server bude preopterećen raznim sajtovima koji se na njemu nalaze. Što dodatno usporava brzinu učitavanja. Zato dobro proverite sve dostupne izvore, pa ih na kraju uporedite i donesite konačan zaključak.
Napominjem vam da dobri hosting provajderi vode računa da o oversell-u shared web hostinga, upravo zbog toga što može doći do usporavanja učitavanja podataka.

Linux ili Windows

Kada je reč o hostingu WordPress sajtova uvek se postavlja ovo pitanje.
Iako oba podržavaju PHP na kome je pisan WordPress, treba imati na umu da je WordPress prvobitno razvijen za Linux platformu. A tek kasnije je dodato proširenje i podrška za Windows.
Tako da ako se dvoumite, svakako je bolje odlučiti se za Linux, jer je manja verovatnoća da će doći do tehničkih problema.

Cena usluge web hostinga

Koliko ćete platiti uslugu web hostinga prvenstveno zavisi od plana koji ste odabrali i paketa usluga.
Dakle, koji je najboli plan za WordPress blog? Preporučujem vam zajednički hosting, jer je mnogo povoljniji, a ne ometa rad vašeg bloga.
Mnogi hosting provajderi nude popuste u određeno vreme i za određene pakete usluga, pa možete da ih iskoristite ako se uklapaju u vašu zamisao.
WordPress blog može biti hostovan sa svim Linux hosting planovima koji dolaze sa MySqL bazom podataka.

AdriaHost vam nudi 3 hosting paketaPogledajte pakete

Leave a comment

Have your say!

message *

name *

email *