011 / 40 44 770

Kako izabrati savršenu temu za vaš WordPress sajt

Kako izabrati savršenu temu za vaš WordPress sajt

Date Posted - 3rd Sep 2013 |  Category - Blog

Odabir teme za WordPress teme može umnogome uticati na budućnost vašeg sajta. Ne samo da dobra tema ostavlja jak utisak na posetioca, već pozitivno utiče i na optimizovanost sajta za pretraživače (SEO) budući da je struktura sajta jedan od bitnijih faktora pri rangiranju. U ovom članku ćemo vas uputiti kako da odabere temu za vaš sajt.

Odaberite temu prema tematici sajta

Najočiglednija tvrdnja, ali i najvažnija. Uvek birajte temu u odnosu na tematiku vašeg sajta. Ako imate blog koji se bavi političkim temama, nemojte koristiti temu koja je namenjena zabavnim sajtovima. Za većinu blogera je odabir teme veoma lak zadatak jer se odlučuju za opšte teme. Ovaj način je preporučljiv za one sa manjim budžetom.

Premium ili besplatna tema

Na Internetu se mogu naći na hiljade besplatnih tema koje mogu da pariraju i nekim premium (plaćenim) temama. Kako su besplatne teme dostupne svima, njihovo korišćenje može doprineti lakom hakovanju vašeg sajta. Sama tema može u sebi sadržati maliciozni kod ili može biti hakovana nakon postavljanja.

Zato preporučujemo korišćenje plaćenih tema, od proverenih autora, za koje postoji i redovan update i tehnička podrška.

Težite minimalnosti

Na tržištu postoji dosta besplatnih tema sa kompleksnim opcijama. Dizajn tema može biti veoma dobar, ali njihova funkcionalnost može biti minimalna. Ukoliko želite multifunkcionalnu temu sa dosta opcija, naručite izradu teme prema vašim potrebama kako bi ste bili sigurni u njene funkcionalnosti. Predlažemo da se ne zalećete za teme koje izgledaju “moderno” i “nabudženo”, umesto toga obratite pažnju na teme sa minimalnim dizajnom jer ih je lakše modifikovati, a i kompatitiblne su sa većinom browsera i mobilnih uredjaja.

wordpress_minimal_1

Kompatibilnost sa browserima

Uvek proverite da li je vaša tema kompatibilna sa svim browserima. Dobro je da tema bude W3 validna i kompatibilna sa svim browserima, jer tako ćete svim omogućiti da pristupe vašem sajtu. Od nekih ćete čuti da ne bi trebalo obraćati pažnju ako važa tema nije kompatibilna sa starijim browserima poput IE6 i većina developera potpuno ignoriše Internet Explorer, iako postoji veliki broj korisnika koji ga i dalje koristi. Vodite računa da vašem sajtu može bez problema da se pristupi i u ovim starijim browserima.

ttt

Obratite pažnju na Uslove korišćenja

Prilikom odabira besplatne/plaćene teme, obavezno pročitajte uslove korišćenja za tu temu. Ukoliko se od vas traži da ostavite link nazad do sajta odakle ste je preuzeli, zaobidjite takvu temu. Postoji na hiljade besplatnih tema na Internetu. Uvek se pridržavajte Uslova korišćenja jer trud dizajnera treba ceniti i dati im podrstrek da i u budućnosti kreiraju dobre teme i daju podršku za postojeće.

Leave a comment

Have your say!

message *

name *

email *